Посещението на президента Байдън в Полша

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За пръв път американски президент посещава страна, която е във война и в която американците не контролират органите на реда. В посещението на Байдън в Киев имаше много голямо послание и голяма демонстрация на сила и показност на това, че Америка излиза по-силна, НАТО се разраства и САЩ са твърдо решени на бъдат лидер на модерен свят в момента, коментира за "Денят започва" кореспондентът на БНТ в САЩ Симеон Гаспаров.

По думите му обаче има няколко неща, за които всички предупреждават, а именно - затегнете предпазните колани, защото ни очаква едно много трудно и тежко пътуване през следващите месеци и може би години, тъй като Путин е в такава фаза, че не може да си позволи да прави компромиси и да изпусне тази война. Китай от своя страна заявява, че ще направи всичко възможно, за да не може Русия да изгуби войната. САЩ пък декларират, че ще направят всичко възможно Украйна да не загуби войната.

Украйна се бие, за да оцелее, за да запази не само себе си, да бъде държавата, която иска да бъде и да има икономиката си, която й позволява да бъде една силна държава. Русия пък твърди, че е застрашена нейната сигурност.

Гаспаров посочи, че Русия е била предупредена за посещението на Джо Байдън в Украйна, а след това и в Полша.

Гаспаров подчерта, че колкото по-бързо свърши тази война, толкова по-добре ще е това за целия свят. Очаква се Китай да излезе с предложение за мирен договор между двете Русия и Украйна.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад