Поскъпване: Да произвеждаш хляб в кризата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как оцелява една хлебопекарна при високите цени на тока и колко дълго ще издържи бизнесът така? Възможно ли е да се повиши още цената на хляба и закуските? По тези въпроси от Варна Деян Михайлов разговаря с известният шеф Анатолий Колев, собственик на хлебопекарната.

Високите цени на тока и на суровините за производство затрдняват дори и успешни бизнесмени като него. За последните 6 месеца сметките за ток са се увеличили три пъти.

"Миналата година по същото време плащахме 1500 лв. ток със същото оборудване, последните 6 месеца сме стигнали до 5000 лв. - това е почти тройно увеличение", подчерта той.

Скочили са и цените на брашното, солта, другите суровини, необходими за производството - при някои увеличнието е до 30%. 

Как се справят и защо е нужна помощ от държавата - вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад