Поскъпване: Да произвеждаш хляб в кризата

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      Как оцелява една хлебопекарна при високите цени на тока и колко дълго ще издържи бизнесът така? Възможно ли е да се повиши още цената на хляба и закуските? По тези въпроси от Варна Деян Михайлов разговаря с известният шеф Анатолий Колев, собственик на хлебопекарната.

      Високите цени на тока и на суровините за производство затрдняват дори и успешни бизнесмени като него. За последните 6 месеца сметките за ток са се увеличили три пъти.

      "Миналата година по същото време плащахме 1500 лв. ток със същото оборудване, последните 6 месеца сме стигнали до 5000 лв. - това е почти тройно увеличение", подчерта той.

      Скочили са и цените на брашното, солта, другите суровини, необходими за производството - при някои увеличнието е до 30%. 

      Как се справят и защо е нужна помощ от държавата - вижте във видеото.
       

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад