Радан Кънев: Преговорите за управление са нещо положително, но има опасност да добият партизанска същност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Последните три години в българската политика са странни, защото се намираме в дълбока политическа криза. По време на протестите през лятото на 2020 година една огромна част от българските граждани ясно показаха, че искат много сериозна промяна, която през серия от избори и политическа криза все още не успяваме да я започнем. Това каза в “Денят започва с Георги Любенов” Радан Кънев - евродепутат от “Демократична България”/ЕНП.

“Промяната започна при кабинета “Петков”, но силите на статуквото много бързо успяха да се консолидират и да свалят това управление, с което започна нова и по-тежка и по-дълбока фаза на политическата криза. Така че това, че нещата са странни, необичайни, че не случват така, както сме свикнали досега, е по-скоро добра новина, защото ние търсим изход, търсим решение, което го няма в учебниците. Всички разговори, които се провеждат в момента, за мен, са нещо положително”, заяви той.

Кънев подчерта, че в момента не се водят преговори за коалиция и уточни:

“Водят се преговори за намиране на формула за качествено управление на страна без политическа коалиция. Това е желанието и на двете страни, това е желанието и на избирателите на двете основни политически сили.”

Според него има много сериозна опасност тези преговори “да се превърнат в елемент от предизборна кампания, да загубят своята политическа същност и да придобият партизанска същност”.

Какво още каза евродепутатът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад