Сергей Станишев: Държавата е застинала, прави се имитация на опити за съставяне на правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вече две години наблюдаваме един и същи сюжет - правят се някакви маневри, прави се имитация на опити за съставяне на правителство, колкото да се прехвърли отговорността и да не изглежда някой виновен за поредните извънредни избори. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” евродепутатът Сергей Станишев - бивш премиер и бивш председател на ПЕС.

“Какво имаме за две години? Нищо! Пет избора, похарчени над 500 млн., които можеха да отидат за социални нужди или инфрактуктура, и неспособност на политиците да формират стабилно управление, което е скандално само по себе си, защото държавата е застинала”, продължи той.

Според него политика е най-вече отговорност и лидерство и затова Станишев призова българските политици да поемат своята отговорност.

За него “логически и политически най-закономерна е коалиция между първите две политически сили”.

“Причините са съвпадението им по ключовите политики. Но има много политически интереси на едната и на другата сила от гледна точка на тяхната идентичност и издълбани ровове в междуличностни отношения, почти неспособност да говорят помежду си”, отбеляза Станишев и препоръча:  “Малко да заровят егото, защото от това състояние губят всичко политически сили.”

Какво още каза евродепутатът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад