Собствениците на заведения са против нови ограничителни мерки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Собствениците на заведения са против ново затваряне. Вчера излезе позиция на Българската асоциация на заведенията, в която става ясно, че браншът не желае по-строги мерки или въвеждането на такива дори и на локален принцип.

“Останахме учудени, че едва 5 дена след отварянето отново се заговори за рестрикции при положение, че ние за 9 работни дни тук, на бул. "Витоша" специално, имаме 11 протокола от РЗИ, където не е установено нито едно нарушение, с изключение на една здравна книжка”, каза в "Денят започва" председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Браншът спазва всички препоръки, описани в заповедта, а хората са се върнали по заведенията, защото се чувстват в безопасност, категоричен беше той.

"Много странно, че се говори в едно изречение за нарастващите бройки и заведенията при положение, че миналата седмица самият здравен министър каза, че затварянето не е решение", подчерта Алибегов и добави, че всяка следваща рестрикция ще е пагубна за бранша.

Той алармира, "че е дадена власт на РЗИ-тата по райони да предприемат затваряния, ако е нужно".

"Това нещо го имахме октомври месец и Министерството труда и социалната политика и Министерството на икономиката тогава казаха, че при локални затваряния не могат да организират помощ нито за бизнеса, нито за работещите", добави Алибегов.

По думите му половината от кандидатствалите са получили помощ за декември и януари, а другата половина все още чакат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад