Теа Денолюбова за избора да бъде доброволец

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Теа Денолюбова - главен редактор на сайт за култура гостува в предаването, за да ни разкаже за избора си да стане доброволец.

"Това е най-нормалното и логичното нещо, което може да направи един млад, здрав човек. Защото доброто е заразно, доброто е лавина, аз съм започнала да помагам и не мога да спра, колкото и да съм изтощена аз и всички мои приятели. Аз не правя чудеса от храброст, единственото, което правя е да отделям голяма част от времето си и да занимавам всичките си приятели. Осъзнах за всичките тези 19 дни, че ако нищо друго не съм постигнала, поне имам един изключителен гръб от хора около мен", сподели Теа Денолюбова.

 "Настанихме 9 семейства, които вече са ни приятели. Трябва много внимателно да действаш, да не обидиш човека срещу теб", разказа още тя. 

"Много по-смислено е да намеря дом за една майка, отколкото 100 мейла, които ще пратя в даден момент. Адреналинът ти много приятно се покачва, от това да правиш добро", казва Теа Денолюбова.

Споделя, че не се възприема като доброволец, защото за първи път се отдава толкова активно на подобна кауза. С помощта на приятелите си успяват да помогнат на много хора и не спират - в момента търсят подслон за майка с деца в Бургас. Събират и хуманитарна помощ в София, която ще изпратят на бежанския център в Русе.

И всичко това се случва единствено благодарение на емпатията на хората, подчертава Тея Денолюбова. Според нея държавата не полага достатъчно усилия, за да помогне на бежанците.

"Ако в България нямаше толкова добри хора, толкова пълни с емпатия хора, не знам какво щеше да се случи с тези бежанци. Най-страшното нещо, което може да ми се случи, е да съм бежанка с дете на 2г. в България, ако трябваше да разчитам само на държавата, а не бяха хората." - казва тя.

Вижте разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад