В Силистра излизат на протест заради трафика на тирове в града

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жители на Силистра излизат на протест срещу трафика на тирове в града. Те ще блокират за един час подстъпа към граничния пункт с Румъния.

Хората недоволстват, че от години трафикът от тирове преминава през три централни булеварда, за да стигне до граничния пункт с Румъния. Това създава хаос както за шофьорите на автомобили, така и за пешеходците, причинява задръствания, замърсявания и шум.

Оказва се, че самият контролнопропускателен пункт не е пригоден за преминаване на тирове. Неговото предназначение е само за туристически поток. Водачите на камиони също недоволстват от създалата се ситуация, защото са принудени да чакат с часове на буферни паркинги, докато стигнат до граничния пункт.

Частично решение на проблема е възстановяването на фериботната линия Силистра – Кълъраш. Тя не работи от години, въпреки изградената инфраструктура. Засега румънски бизнесмен е проявил интерес да възстанови линията в средата на декември.

По първоначални изчисления цената за преминаване с ферибота ще е около 60 евро за тежкотоварните камиони. А надеждата на силистренци е след като бъде възстановена фериботната линия, трафикът на тирове в града да бъде забранен.

Автор: Теодор Стамболиев

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад