Веселин Марешки: Актуализация на бюджета през август е безумно нещо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поради липса на кворум вчера извънредното заседание в Народното събрание не се състоя. "Ние не искаме по никакъв начин с данъците на българските пенсионери, безнесмени, лекари, учители и полицаи за бъде плащана на предизборната кампания на Корнелия Нинова за шеф на БСП. Това от една страна. Иначе ние от "Воля" в личен план с всякакви сили и средства, но не с държавни сме готови да подкрепяме Корнелия Нинова за шеф на БСП, защото това е най-сигурният начин БСП никога да не стигне до властта", коментира решението си да не бъде в пленарна зала през вчерашния ден лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Ако най-лошото нещо за страната ни е БСП във властта, то още по-лошо е БСП да направи безпринципна коалиция с ГЕРБ, смята Марешки.

Като втора причина от "Воля" да не присъстват на извънредното заседание на НС лидерът на партията посочи, че те от четири години се борят с картела с горивата и не са чули нито една дума "на Корнелия Нинова, на президентчето и на цялата им върхушка" в защита на хората.

"Няколко пъти ние сме губили ценно парламентарно време заради такива неприлични прищявки на Корнелия Нинова да види очи в очи премиера Борисов", заяви Марешки.

По негово мнение по-публично разпределяне на средства от това в момента няма. "Август месец актуализация на бюджета за считам към днешна дата, че е абсолютно безумно това нещо", смята Марешки.

Вижте целия разговор във видеото!