1.12.2013: Разговор с Йорданка Фандъкова в н3Dеля х3 с Андрей Захариев

Предаване: н3Dеля X3, 01.12.2013

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изключително важно е за всеки град, а още повече за столицата и за най-големия град в страната, той да има подкрепата на правителството, защото проектите са съвместни, каза в студиото на н3Dеля х3 с Андрей Захариев столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 Няма да крия, че при правителството на ГЕРБ работихме много лесно, но аз съм диалогичен човек, търся решения и затова не се притеснявам да изисквам, да правя срещи с различни министри, добави тя.

Тя даде пример за съвместно сътрудничество с министъра на земеделието, благодарение на което е бил решен проблемът с изграждането на приюти за бездомни кучета.

Това, което мен ме притеснява, е по-скоро законодателната част, разкри Фандъкова. Прекалено много станаха примерите, когато директно се решават въпроси, свързани с бюджетите на общините, без общините да участват в този разговор. Направиха се промени в закона за местни данъци и такси, дискутираха се други промени, които директно бъркат в джоба на общините. В същото време се заявява желание за децентрализация. Това е едно противоречие, което не разбирам и се надявам да намери своето решение, заяви столичният кмет.

Цялото предаване можете да видите ТУК.