Ангел Джамбазки: Пакетът "Маркон" вкарва непазарни пречки пред бизнеса

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Тези хора заработват за себе си около 4 000 лева на месец. Те пазаруват в магазина, в ресторанта, въртят българската икономика. Това са 17% от БВП на държавата ни, третият по обем бизнес в БВП, подчерта той.

По думите му предложенията в пакета "Макрон" са антиевропейски.

"Те противоречат на тяхната логика, на тези лицемери и циници. Те ни казаха, че ще има свободен общ пазар, когато трябваше да фалират малките български предприятия тук и да дойдат големите западни вериги. Дойдоха, има ги... Битката сега е на център-периферия, защото източните и южни превозвачи дават по-качествена услуга, онези там казват: "Не може! Ние ще ви вземем хляба и ще дойдете да работите за нас като черноработници." Има глад за шофьори в цяла Европа, обясни Джамбазки.

Според него целта на предложенията за промени в пакета "Мобилност" е да фалират източните предприемачи, да бъде открадната работната ръка, за да се ползва на ниска цена. Това е пакетът "Макрон", обобщи той.

Евродепутатът от ЕКР/ВМРО призова за масово участие в протеста на превозвачите на 10 януари в Брюксел за защита на българския интерес, коментира той.