Д-р Дечо Дечев: Няма никакъв риск за достъпа на деца до лечение в чужбина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Д-р Дечо Дечев: Твърденията й са на човек, който трябва да се гледа това, което казва, под въпрос. Твърдения от сорта, на госпожата, които изрича, поставят обществото в една ситуация обществото да не получава обективна информация.

Според него проблемът на Георгиева е, че тя желае да съществува обществен съвет, защото иначе се обезсмисля нейната функция. За всички потребители на Фонда няма никакъв риск понеже по никакъв начин не се нарушава достъпа на децата до нужда от лечение, ако то се налага.

Д-р Дечо Дечев: Ако твърдението на г-жа Пенка е вярно, то би трябвало българската каса да дължи на румънската каса някакви средства. В момента нашата каса дължи 28 000 лева, а румънската каса дължи на българската каса с пъти повече. Обясненията са чисто медицински. Те не касаят процедурата по изпращане на детето в чужбина. Точно обратното.

Касата може да изпраща деца в чужбина за лечение единствено с формуляр S2, обясни д-р Дечев. По негови думи огромната част от плащанията за лечение на децата се изплащат от Касата, а не от Фонда. Касата ще може да плаща за билети, за престой и за хотели, както и хонорари на чужди професори. Касата не може да плаща лекарства в негативния списък.

Д-р Дечо Дечев: Няма да има нито една дейност, която е заплащана от Фонда до момента, и Касата да не може да я плаща. Не се подвеждайте по това, което ви казва г-жа Пенка. Г-жа Пенка явно има интерес от някои дейности, до които са имали достъп членове на този обществен съвет в областта на логистиката на тези деца, в областта на преводачески дейности и в областта на насочване към определени лечебни заведения. Успокойте г-жа Пенка, защото аз не съм чул никой друг притеснен.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад