Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в София

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве


Това е една от тези истории, които се предават от уста на уста. Така и започнала. След първия учебен ден майка на един от учениците разказала на свои приятели, че в училището има три нови библиотеки. По една в коридора на всеки етаж. Впечатлен от идеята, дарителят поискал да допълни рафтовете и майката се обадила на директора на 51-во училище.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": Казах, че желая много хубави книги, избрани за деца между 10 и 19 години, това, което децата четат. Ние си имаме класиката.

И кашоните, пълни със знание, започнали да пристигат.

Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": Това е естествен жест на един човек, който обича образованието. Наистина не знам кой е. Детето му не учи тук.

"Принцът и просякът", "Софийски магьосник", "Хари Потър", "Властелинът на пръстените" и стотици други заглавия вече допълват колекцията на училището.

Лора Радева - 12 клас: Когато имам възможност, когато имам време, когато не закъснявам за някой час, идвам тук да чета книги и е страхотно за разпускане. Чета книги, които са свързани с информация, информативни, които могат да ме научат на нещо интересно.
Асен Александров - директор на 51 СУ "Елисавета Багряна": Това е една от любимите книги на децата. Много я обичат. "Софийски магьосници", от български автор - Мартин Колев. В съвременна тематика е и се конкурира с "Хари Потър", "Властелинът на пръстените", този тип жанр.

500-те книги ще бъдат разпределени в четирите библиотеки в училището.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад