България в траур - пряко от Горни Лом

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През изминалата нощ над Горни Лом е валяло. Предполога се, че дъждът е изгасил всичко тлеещо, което е премахнало опасността от нови пожари и взривове, съобщи в пряко включване в "Денят започва" репортерът Йордан Димитров.

Той разказа за срещите си с хора, загубили свои близки при аварията във фабрика "Миджур". Във фабриката е имало доста нередности, а преди дни работниците са провели и символична стачка заради кошмарните условия на труд и ниските заплати, каза Димитров и добави, че след 8:00 часа се очаква следователите, ще бъдат подсигурени от военни бронирани машини, да навлязат на територията на завода и да започнат първоначалните огледи.

Сили да говори пред камерата на БНТ събра Кристина Ръбина - съпруга на загиналия Румен Ръбин. Румен обезвреждал мини във фабриката и напоследък споделял, че има нередности в завода.

Репортерът Ваня Бонева се срещна и разговаря с Димитър - баща на загиналия 26-годишен Михаил от Горни Лом. Той е влязъл още вчера в разрушения цех, за да търси сина си, въпреки предупрежденията за опасността. Димитър през сълзи разказал, че напоследък и Михаил ходел на работа без желание.