„Да украсим София за Коледа“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

До Коледа остават 16 дни. БНТ и Столична община стартираха обща кампания „Да украсим София за Коледа“. Инициативата е за външна коледна украса на сграда, прозорец, балкон, дворно и междублоково пространство. Всеки от вас, който е украсил празнично, може да участва в конкурса - като изпраща снимки с празнична украса на имейл адрес: ukrasi_sofia@mail.bg до 20 декември 2014 г.

София свети. Свети всяка вечер, когато коледната украса на града бъде пусната. Магията започва малко след 17.00 часа и продължава до 7 сутринта. Тази година украсата е по-модерна, а рекалмните надписи, които предишни години не се харесаха на столичани, вече са много по-малко. В цялост новата украса на столицата струва 100 хиляди лева. Има и дарители. Тази цифра е постигната благодарение на публично-частно партньорство. Нова украса ще има и на бул. Васил Левски.

И тази година ще има столични квартали без празнична украса, за щастие техният брой намалява. За съжаление украсата през деня се слива с общия фон и трудно може да бъде оценена. Има и други критики.

За да открият най-красивата домашна украса, БНТ и Столична община стартираха обща кампания „Да украсим София за Коледа“. На страница във Фейсбук „Да украсим София за Коледа” се публикуват снимките на участниците в кампанията. Наградите ще станат ясни на 20 декември, когато ще можете да спечелите билетите за театър и не само. Вдъхновение можете да откриете лесно в пременената София. Вземете любим човек със себе си, защото столицата рядко изглежда толкова тиха, красива и спокойна.