Кои са основните версии за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията открои две основни версии за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов – едната е лично нещастие, а другата – конспиративна. Според Безлов оставените телефони и изтеглените пари навеждат на мисълта, че Сертов е имал среща, която може да е капан.

"Изчезването на Петко Сертов е лош атестат за българската правоохранителна система, защото лицата, обявени за общодържавно издирване, са държавна тайна, освен ако близките не са пожелали тя да бъде обявена, за да може обществеността да помага", заяви от своя страна Минчо Спасов, бивш председател на Комисията по вътрешна сигурност в НС. От изявленията, които чух от медиите, г-жа Сертова не желае обществеността да се занимава с проблема, а МВР, допълни той.

"Вероятно разследването на МВР ще покаже с кого е говорил през последните дни. Запомнихме Сертов с това, че създадоха голяма структура и там имаше много скандали. Говореше се, че е зависим от Алексей Петров, смяташе се за приближен на бившия премиер Станишев", заяви Тихомир Безлов в сутрешния блок на БНТ.