Докога бездомните животни ще са проблем в България?

Предаване: н3Dеля X3, 09.02.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пореден случай с отровени бездомни кучета, този път в столичния квартал "Лозенец". Заради разхвърляната отрова починаха и домашни любимци, и котки, и птици.

В студиото на "н3Dеля х3" водещият Андрей Захариев коментира този хроничен проблем с д-р Мила Бобадова - управител на ветеринарна клиника, Стела Райчева от "Animal rescue Sofia" и Емил Нейков - директор на общинско предприятие на "Екоравновесие" към Столична община.

Според Стела Райчева най-плашещото при тези случаи е липсата на разследване от страна на полицията и подценяването на значимостта на тези опасни антиобществени прояви.

За д-р Мила Бобадова е изключително тревожно, че отровата в "Лозенец" е разпръсната основно на детска площадка и отбеляза, че във Фейсбук има групи, в които съветват точно там да се оставя отровата, защото там често минавали кучетата.

Емил Нейков добави, че в хладилните камери на "Екоравновесие" от 28 декември все още се съхраняват отровените в "Лозенец" кучета и се изчаква полицията да каже кога ще бъде направена аутопсия.