Доматеният фестивал Томатина в Колумбия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Колумбия се проведе традиционният празник томатина. В събитието традиционно се включват не само местни жители, но и много туристи от целия свят.

Японски турист: "Много ми харесва. Всички стават приятели, докато си подмятат доматите. Страхотно е! В моята родина Япония нямаме такива събития."

В средата на зелено поле се подрежда солидна купчина домати, към която се втурват участниците, а белите тениски скоро се боядисват в червено.

Серхио - бразилски турист: "Това е като война с домати. Когато видиш чист човек, веднага го изцапваш. Много е забавно!"

Празникът се провежда в град на два часа път северно от столицата Богота. Районът е известен със своите домати, а чрез томатината се отбелязва събирането на реколтата в този земеделски район.

Ейнер Суарес, основател и председател на доматения фестивал: "Това събитие започна в знак на подкрепа за колумбийските фермери. В него се използват домати, които не са за консумация - последните от реколтата, които са негодни. Но те влизат в употреба за този чудесен празник."

Най-известният бой с домати се провежда всяка година в Испания, но както е видно, в Колумбия не отстъпват и забавлението е голямо.