Ексклузивно – първото интервю на майката на 4-годишния Паоло след решението на съда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Три години и 4 месеца при първоначален общ режим е присъдата на Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. От присъдата ще бъде приспаднато времето, в което мъжът беше под домашен арест - близо пет месеца. Съдът постанови още Сапунджиев да не управлява МПС в продължение на пет години.

Не съм доволна от присъдата. Това заяви пред БНТ Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло. Това е почти максимумът, който предвижда законът. На всички е ясно, че съдията няма как да даде доживотен затвор, при условие, че законът е казал от 2 до 6 години, каза майката.

Като частни обвинители можем просто да се присъединим към обвинението. В този случай аз съм пострадала, пък някой друг решава какви ще са ми претенциите, заяви почернената майка. Хората, които излязоха на протест в Стара Загора и ни подкрепиха, са на мнение, че живеят в джунгла и дори да им се случи нещо, няма наказания, добави тя.

Красимира Иванова се обърна към правосъдния министър Христо Иванов с призив да инициира законодателни промени в Наказателния кодекс и в Закона за движение по пътищата.