Игрите на есента. Климатологът Георги Рачев

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Студът, който очакваме тази нощ у нас, ще бъде следствие от бурите в Германия, отнели живота на над 20 души. Те са резултат от циклоните Волфганг и Ксавие. Студеният въздух от младия циклон Ксавие премина с бурни ветрове през Германия и Полша. Скоростта на вятъра там достигна 120 км/час. Има и жертви.

При нас не се очаква такъв силен вятър. Късно следобед днес студеният фронт ще навлезе в България, а по обед, започва заоблачаване. В югоизточна българия обаче преди захлаждането ще премине топъл въздух и там температурите ще бъдат 27-28 градуса - максималните за месечната прогноза.

Предстоят обилни валежи вследващите 24-48 часа. В Западна България те ще започнат около 18.00 часа, а повсеместни ще бъдат утре. Освен жълти кодове за обилни валежи, могат да се появят и оранжеви кодове на места, особено в Северна и Североизточна България.

Синоптиците предупреждават за възможни слани.

Що се отнася до минималните температурите, те ще паднат до максималните 9 градуса в неделя. Тогава ще спре валежът, ще се проясни и от понеделник, вторник започва бавно повишаване на температурата. В четвъртък максималните ттемператури ще надминат 20 градуса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад