Скандали в политиката - кой печели, кой губи? Коментират анализаторите

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Този политически сблъсък на този терен в момента е категорично излишен. Би трябвало да има политически и национален консенсус за интереса на България, продължи тя.

По думите ѝ през седмицата е стартирал процес, който е "много добра новина за три групи - за ГЕРБ от една страна, за БСП като опозиция и за избирателите".

Започна да се говори по тема, която дълго време е подтискана и за която трудно се намират думи от страна на партиите, отбеляза проф. Христова.

БСП обърна темата от социална политика към местна власт и това сложи началото на предизборната кампания. Корнелия Нинова се нуждае БСП да бъда остра опозиция, защото така успешно решава е и вътрешнополитически проблеми. От остра позиция се нуждаят и избирателите, продължи да развива тезата си политическият психолог.

От друга страна ГЕРБ се опитва да покаже, че е различен. Виждайки проблема, макар и изваден от опозицията, биха могли да го управляват. Важно е това управление да се превърне в принцип, в политика. Ползата от това те да подготвят структурите си и ако трябва да ги изчистят за скорошните местни избори е изключително полезно и за тях, и за избирателите, допълни тя.

Социологът Кольо Колев, също гост в студиото на предаването, обърна внимание, че премиерът Борисов заяви различна от "партийците в ГЕРБ" позиция към президента.

Ясно е, че битка с най-авторитетния човек в страната е ясно. По тази причина той направи много любопитен ход - той се дръпна от партията си... Един доста добър ход от гледна точка на прекратяване на битката, за да не понесе щети в имиджово отношение, коментира той.

Според него съществува тенденция на "Бойко Борисов все повече става нещо странично от ГЕРБ". Това пък кара хората в партията да се чувстват по-свободни и те търсят "нова формула, нова групировка, новия бащица-спасител", продължи с анализа си социологът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад