Велков: Сега е моментът проектът за модернизация на въоръжените сили да стартира

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще мине доста време, в което военновъздушните сили няма да имат онези оперативни способности да изпълняват задачите си пълноценно. Внушава се постоянно вина на президента, коментира депутатът.

По думите му сега е моментът проектът за модернизация на въоръжените сили на Република България да стартира. "Как ще стартира това - е отделен въпрос. Но това отлагане с доклада на комисията отива напред във времето, с което ние може би няма да се вложим в онази рамка, която е заложена. Ще отиваме на нови преговори, ще има нови оферти и срокове за доставка. Ако се постигне разсрочено плащане, добре. В това време цените ще нарастват“, посочи гостът.

"Докладът за националната сигурност е типичен пример как от няколко добри доклада, каквито са на службите, може да се направи един лош доклад. Този доклад в никакъв случай не отразява реалното състояние на националната сигурност на България. Там приоритетно се говори за общоевропейската сигурност, за сигурността на единна Европа. В доклада са изпуснати цели раздели от националната сигурност, каквито са граничната и транспортната сигурност", обясни Велков.

"Ние сме заплашени от угрозата за наказателна процедура заради опасен жп транспорт. Не става въпрос за сигурността на критичната инфраструктура, метрото, дипломатическата сигурност, политическата сигурност, няма нито дума за сигурността на европредседателството. Налице са предпоставки ние да се издъним в това направление", изрази опасенията си депутатът.

Припомняме, че вчера в парламента беше гласуван Доклад за националната сигурност, който левицата отхвърли.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад