Войната между управляващи и опозиция: становището на ГЕРБ

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Николай Сираков е бивш областен управител на Габрово, бивш кмет на града, бивш председател на Общинския съвет. Това, по думите му е важно, защото означава, че има "историческата памет". А такава памет е нужна, когато трябва да се отговори на обвиненията на БСП. Социалистите отправиха към ГЕРБ обвинения за неправомерни и роднински назначения в габровската община, свързани с името на Томислав Дончев.

Сираков твърди, че в община Габрово има още много връзки. Най-интересното е, според него, братът на Томислав Дончев. Вменявало се на обществото, че семейство Дончеви управляват Габрово, а това не било истина.

Николай Сираков, ГЕРБ:
"Първо, г-н Дончев е вицепремиер и той не участва в управлението на града. Второ, братът на г-н Дончев управлява едно общинско звено, чиято дейност е озеленяване: садят цветя и поддържат зелените площи в града. Това не е управление на общината и... това дори не е търговско дружество, дори не общинско предприятие, то е дейност към общината, която извършва от общинско звено."

Според Сираков братът на Томислав Дончев е назначен от кмета и за неговата длъжност не се изисква конкурс. Депутатът от ГЕРБ изясни и другите роднински назначения в община Габрово.

Целия разговор вижте във видеооткъса.


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад