Как да предпазим децата от престъпление?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От МВР представиха наръчник как да предпазим детето си от престъпление. Сред акцентите са училищния тормоз, сексуално и домашно насилие, педофилия, онлайн тормоз, рискът от употреба на психоактивни вещества и пътна безопасност. За да даде подробности в студиото на "Денят започва" бе Боряна Томова- началник Сектор "Превенция" в главна дирекция "Полиция".

"За нас е много важно родителите да започнат да общуват с децата си, да се вгледат в техните проблеми, за да могат наистина те да ги предпазят от попадането в престъпление", коментира Томова.

Наръчникът дава насоки как децата да не станат жертви на подобен вид насилие и тормоз. Той разглежда рисковите фактори и дава препоръки за тяхната превенция. Изданието може да се види качено на официалния сайт на МВР в секция "Превенция" - https://www.mvr.bg/Prevencia/default.htm .

"Ще бъдат и отпечатани първо 2000 бройки, които ще бъдат разпространени на територията на цяла България. Те са изцяло безплатни", добави още началникът на Сектор "Превенция" в главна дирекция "Полиция" Боряна Томова.