Ситуацията в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Основните пътни артерии са почистени, градският транспорт се движи по график, ледените висулки биват разчиствани и бездомните хора - подслонени. Това заяви за "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Тази нощ беше направена пълна обработка на основните трасета на София - улиците, по които се движи градския транспорт, така че в основната си част той се движи по график. Закъснения имаше по високите места като Балша, Клисура, Владая, Мърчаево, продължава да се работи там", разясни столичният кмет.

Фандъкова обеща, че до 7 часа спирките и подлезите ще бъдат напълно почистени и добави, че е поръчала велоалеите също да бъдат разчистени за началото на работната седмица, както и да се влезе във вътрешноквартанлите улици там, където е възможно.

"Екипи по сигурността на Столичната община заедно с колеги от пожарната почистват и висулки под мостовете. Тази нощ и съвместни екипи работиха за прибиране на бездомни хора. Осем човека са подслонени в кризисните центрове, а общият брой на пренощувалите там е 136 човека", добави още кметът на София Йорданка Фандъкова.