Как да си направим коледни елхи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Напоследък имаме възможност да видим как т.нар. винтидж стил намира място в заобикалящата ни среда. Носталгията по отминалите времена се усеща дори във въздуха. Вече наближава времето, в което ще се разровим в скритите кашони с миналогодишна украса, за да подготвим дома си за идните празници.

Но първо нека видим няколко варианта за ръчно изработени елхи, които са евтин и много впечатляващ празничен заместител на истинското дърво. Вярвам, че всеки интелигентен човек иска да спаси света и ако се разпознавате в тази дефиниция, веднага ви отправям предложение от къде да започнете - спасете дръвче! Отличително обстоятелство около интелигентния човек е също, че в дома си има книги. Затова ви предлагаме елха от книги. Празничната декорация е украсена с лампички, но не съм сигурна колко е безопасно, така че внимавайте! Ако все пак решите да използвате тази идея, задължително изключете светлините от контакта преди излизане.

Следващото предложение е за стенна дървена елхичка, която е направена от неизползвани дъски за паркет или някакъв друг материал, който напомня на това. Ако си имате вкъщи изоставен дървен материал в някое кашонче на терасата, можете да си сковете една такава елхичка и да ѝ сложите дори играчки.

Празниците освен с пищна украса, са свързани и с богата трапеза. Ако вкъщи имате различни на височина поставки за сладкиши и торти, спокойно можете да ги аранжирате във формата на елха.

Всъщност можете да направите коледно дърво почти от всичко - дори и от възглавници. Стига да са големи, плоски и в подходящ цвят. Така определено можете да си легнете веднага щом отворите подаръците.

Върнахме се малко назад във времето и продължаваме в същия дух със следващото ни предложение, което биха оценили любителите на фотографиите, сантимента и спомените. Отново елементарна за изработка дървена конструкция. Тази обаче за разлика от предната, която ви показахме, е с вградени щипки, на които можете да закачите всичко, което е по вкуса ви - снимки, любовни бележки (ако естествено сте получавали някога), детски рисунки, глоби за неправилно паркиране - за назидание и каквото ви дойде на ум!

Ето едно кулинарно коледно изкушение, което спокойно можете да добавите към сутрешното си кафе и със сигурност ще започнете деня си празнично настроени. Ще издам малко информация от кухнята на сутрешния блок - ние сме страхотни почитатели на всички десерти и това е причината да съм сложила само едно захарно предложение в темата - за да не се изкушаваме толкова рано. Как да си направите обаче тези сладки пастички вкъщи аз лично не се наемам да кажа, можем да помогнем само с изяждането.

Следващата рецепта обаче съм я разгадала. Това са броколи, които изобразяват самата елха. Трябва да ги подредите в тази форма, а червеният празничен цвят може да е по ваш избор - от шипки, дренки или чери доматчета. Стъблото на елхата е от солети, а цялата тази инсталация за още по-автентичен и завършен вид е поставена в снежна постеля от карфиол.