Калфин: Евродепутатите във Великобритания ще бъдат евроскпетични

Предаване: Денят започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Санкциите се налагат с аргументите, които идват от Студената война - такава е реториката на администрацията, коментира Калфин. Решението на американската администрация да позволи на граждани и фирми да претендират за отнето през 60-те години на миналия век имущество, ще удари чуждите инвестиции в Куба. Ще бъдат ощетени и европейските компании, които желаят да инвестират в страната поради създаващата се несигурност за вложенията им.

Ивайло Калфин: Не е нормално така да се налагат трансатлантическите отношения.

Според него САЩ е трябвало да разговарят с европейските си съюзници преди да предприемат икономическите ограничения, вместо да очакват от тях да ги следват безпрекословно.

Калфин оцени като "натиск срещу президента Мадуро" въведените допълнителни ограничения срещу Венецуела. Той прогнозира, че Мадуро ще се закрепи на власт, което ще задълбочи разделението на венецуелското общество, докато не се премине през избори.

Ивайло Калфин коментира предстоящите евроизбори, като заяви, че повечето евродепутати, които ще бъдат избрани на предстоящите европейски избори във Великобритания, ще бъдат евроскептични. Тяхната работа ще е да пречат на Европейския парламент. ЕС разреши отсрочка от Брекзит на Великобритания срещу провеждане на евроизбори в страната в края на май.