КНСБ организира курсове за безработни в Благоевградска област

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Около 100 души от Благоевгардска област ще имат възможност да се възползват от безплатно обучение за социални асистенти на деца и възрастни, както и озеленители. Безработните ще получават по осем лева на ден стипендия.

Емануил Манолов, председател КНСБ-Благоевград: "Записването става през бюрата по труда - тоест техните безработни, които са регистрирани, трябва да отговарят на няколко условия. Едното е минимална степен на образование - за озеленителите това е 4 клас, а за социалните асистенти това е средно образование."

Обучението ще се провежда в реална работна среда и ще бъде в рамките на 300 учебни часа.

Емануил Манолов, председател на КНСБ-Благоевград: "По този начин считаме, че най-лесно и най-бързо прикрепени към съответните служители, които работят в съответните заведения, нашите безработни ще могат по-бързо и по-успешно да придобият всичко онова, което им е нужно. Обучителите са хора със съответната квалификация, които са част от системата."
Таня Узунова, гл. специалист "Образование" - Община Симитли: "Тези млади хора ще се научат на знания, умения, компетентности, които подпомогнат обездвижването на децата, взаимодействието им с тях и начина, по който се случват нещата в детските ясли."

Проектът на КНСБ се реализира с различни области на страната, като в рамките на него ще бъдат обучени около 1 000 души общо.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад