Президентът Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Есетата на 11 от бъдещите учители, участвали в конкурса, привлякоха вниманието на журито. Всеки от тях си има своето виждане на какво иска да научи бъдещите си ученици.

Надежда Иванова: "Моето послание е и винаги ще бъде това да бъдат добри."
Камелия Делионова: "Обичта е нещото, което трябва да усетят и даване на възможност да бъдат индивидуални, себе си, развивайки се."

БНТ е медиен партньор на конкурса, а сред хората, които избраха най-интересните есета беше Геновева Радева, продуцент в "По света и у нас".

Геновева Радева - продуцент, БНТ: "Конкуренцията беше много голяма. Прочетох много хубави и много искрени есета и съм обнадеждена, че толкова много млади хора нямат търпение да влязат в класните стаи и да учат бъдещите поколения на България. Искат да ги научат да бъдат добри хора, да бъдат родолюбци, но и космополити, да не се предават и да сбъдват мечтите си."

Организатор на конкурса е "Прайс, Уотърхаус, Купър", а Божидар Нейчев - старши съдружник в компанията, отправи пожеланието си към бъдещите учители със заглавието на песента "Обещай ми светло минало".

Божидар Нейчев - старши съдружник в PwC: "Настоящето е по-важно и от бъдещето, защото бъдещето го правим в настоящето. Така че пожелавам ви на всички вас във вашето бъдещо поприще светло минало."

Президентът Радев е впечатлен от богатството от отговори в някои от наградените есета, които е прочел. На младите хора пожела да съумеят да върнат възрожденския образ на "даскала". Напомни, че учителската професия е призвание.

Румен Радев - президент на Република България: "Учителят достига до съзнанието на учениците, но истинският педагог достига до техните сърца. И именно тази комбинация на добър учител и добър педагог може да завладее създанието, духа и сърцето на обучаемите. Това е нещото, от което ние имаме нужда."

Отличените бъдещи учители получават и по 6000 лева годишна стипендия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад