Маестро Людмил Ангелов с нов майсторски клас в НБУ

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Лили Петрова, 15 г.: Имахме вкъщи едно електрическо пиано вкъщи не с всички клавиши, на което майка ми свиреше различни пиеси. Така започнах да свиря и ми стана много интересно и го развих.

Това е Лили, 15-годишно момиче, което вече има категоричен отговор на въпроса: "Каква ще стане като порасне?"

Лили Петрова, 15 г.: Не виждам какво друго мога да правя освен музика.

Лили е българка родена в Шотландия. Понастоящем живее в Лондон заедно със семейството си. Свързва обаче България с думата "любов", защото тук са нещата, които я връщат в родината - нейните роднини, а в последствие и пианото, в лицето на маестро Людмил Ангелов.

Лили Петрова, 15 г.: По принцип съм слушала много неща, които е свирил и много го уважавам за това какво е постигнал с пианото. Затова когато го намерих през Интернет, се записах.

Подобна е историята и на студента Доач Бездюс от Турция. Пристига у нас преди малко повече от година, за да учи при маестрото. Първата си лятна ваканция прекарва и като част от майсторския му клас.

Доач Бездюс, студент от Турция: Това е сбъдната мечта. Пианото е страст. Маестрото дойде в Адана, където свири с оркестър. След концерта се запознахме и по-късно дойдох тук в България, прие ме и в майсторския ми клас.
Маестро Людмил Ангелов, пианист: Моята задача е да предам на тези млади хора опитът, който съм събирал в дългите години, в които съм бил на концертния подиум и да им помогна за тяхната реализация. Констатирам, че има и продължава да има талантливи деца в България. Деца, които са много добре ръководени от техните преподаватели. Има деца, които не са от София, ами от Русе, Плевен, Пловдив, Пазарджик. В прослушването имаше участници и от Китай и Турция. Много е полезна тази работа за децата, не защото аз искам да изпъкна като някакъв авторитет, а защото мисля, че едно второ мнение подобно на това в медицината е много важно. Да се шлифоват детайли, да се погледне на това, което те правят от една малко по-различна перспектива и преди всичко да се подготвят за концертния подиум.

А на 22-ри юли ще им се отдаде и първата възможност да демонстрират наученото. С концерт в зала "България" талантливите музиканти ще ознаменуват края на майсторския клас на световно известния български пианист.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад