Проблемите на София и решенията на кмета - говори Йорданка Фандъкова

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Снощи бе пуснато движението по бул. "Тодор Каблешков" в разширения участък при кръстовището с бул. "Цар Борис III". Фандъкова каза, че това е поредната отсечка с разширение и на практика така се получава нов четирилентон булевард, който се надява да облекчи движението в тази част на София.

От днес започва и етапа от разширението на булевард Монтевидео в район Овча Купел - от ул. "Боряна" до бул. "Никола Петков".

Йорданка Фандъкова: От два дни е обърнато движението и по бул. "Васил Левски" от "Граф Игнатиев" до Ректората, без да е положен последния слой носещ асфалт. Така че, за един уикенд ще трябва да се затвори изцяло. Подменяме и паважа с асфалт на бул. "Пенчо Славейков" при кръстовището с бул. "Прага" заради тежкото движение. В момента този участък е затворен заради изграждане на подлеза към новата метростанция.

От Столична община предвиждат засаждане на 76 нови дървета, което трябва да стане наесен. Отделени са повече средства за ремонт на малките улици в кварталите, където има и специална програма за ремонт на тротоари. Има и отделна програма за осветление

Йорданка Фандъкова: Не мога да гарантирам, че някой няма да нареди плочата на криво, но мога да гарантирам, че това няма да се заплати с публични средства и ще се ремонтира за сметка на изпълнителя на проекта.

Столичният кмет коментира и случая с отрязани новозасъдени фиданки по Околовръстното шосе, като заяви, че вандалският акт ще струва няколко хиляди лева.

Относно проблемите със строежи в квартал "Младост", Фандъкова заяви, че районната администрация в "Младост" не е дала нито едно предложение. Ние имаме желание да обезщетим собствениците при отчуждаване на имотите им и да спазваме закона, допълни кметът.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад