Момчил Неков: Да се покажат резултатите от анализите на френската лаборатория

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Момчил Неков: Има европейска директива 119 от 92-ра година, която ясно казва: Ако има заразено животно в стадото, стадото се евтаназира. Регионът в три километра около това заразено място, където има животно, се поставя под карантина, т.е. ако има други стада, където пробите са отрицателни, тези стада трябва да бъдат запазени под карантина, а регионът в 10 км да е под наблюдение.

Евродепутатът настоява за втори анализи. По думите му в село Шарково продължават да се правят проверки без баджове, а хората са в страх. Неков каза, че е изпратил въпроси към Европейската комисия, към европейския орган за безопасност на храните и към френската лаборатория в Монпелие, но все още не е получил отговори. Той има съмнения към тази френска лаборатория, едно от които е финансирането й.

Момчил Неков: Аз настоявам да се изкарат резултатите от тези анализи, които са пратени. И второ се говори, че тези резултати са анонимни, т.е. не можем да свържем определено животно по ушна марка с конкретен резултат. Това означава, че те може да са подхвърлени.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад