Нено Димов: Пречиствателните станции по Черноморието са готови за сезона

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В края на септември започва изграждането на разширения на съоръженията в Златни пясъци, в "Св. св. Константин и Елена" и станцията, обслужващата Китен и Приморско, уточни той.

С тези три проекта ще се завършат на практика всичките големи курорти. Но ще останат някои проблемни части на по-малки населени места, които са 2 000 жители, но в рамките на сезона нарастват естествено. Типичен пример е Синеморец. За там обаче ще трябва да се търсят алтернативни варианти за финансиране и подпомагане, продължи екоминистърът.

Димов подчерта, че е издал заповед районните инспекции съвместно с "Басейнова дирекция" да осъществяват непрекъснат контрол над потенциално опасните обекти, за да е по-успешен сезонът.

С министър Ангелкова решихме, че ще направим съвместни групи, които да включват и Министерство на туризма, и МОСВ, и Министерство на здравеопазване, за да може този контрол през сезона да бъде изключително активен и предотвратим всяка възможност да възвикне проблем, допълни той.

Министър Димов припомни, че като основен приоритет на екоминистерството той е извел опазване чистотата на атмосферния въздух.

Тук като че ли има две линии. Едното са големите горивни инсталации, които трябва да отговарят на съответните критерии. Но значително по-сложно е решаването на проблема с два източника на замърсяване в градовете - автомобилния парк от една страна и отоплението от друга, подчерта Димов.

Той беше категоричен, че ще настоява за строг контрол над пунктовете за технически преглед на автомобилите.

Ако пуснат кола, която не отговаря на условията, да им бъде отнеман лиценза и то веднага, заяви министър Нено Димов.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад