Ще има ли достатъчно домати и краставици това лято

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георги Кафтанов, зеленчукопроизводител: „Това се отразява на най- вече на манипулациите. Като не се извършват качествено манипулациите това се отразява на добива, на качеството на културите.
На този етап, няма как някой колега си позволи да даде повече от 500 лв. заплата в сектора. ”

Миналата година от един декар Кафтанова е произвел 10 тона домати. Сега , обаче очаква по- слаба реколта.

Георги Кафтанов, зеленчукопроизводител: „През годината имаше промени във времето. Редуваха се много топли и влажни и дъждовни дни, което се отрази на растенията. Бяха подложени на стрес.”

Заради ниската изкупна цена на зеленчуците тази година земеделецът е засадил по- малко краставици. В момента килограм продава за 85 стотинки и каза, че при тази цена не може да покрие разходите си.

Георги Кафтанов, зеленчукопроизводител: „Българският червен домат цената му е от 1 до 1, 30. Говорим, това е в момент, в който не е настъпил пикът за Югозападна България. Розовият домат от 1, 60 до 2 лв.”

Според Кафтанов много негови колеги продават продукцията си незаконно. Затова той смята, че всички, които искат да предлагат стоката си задължително трябва да се регистрират по Наредба 3. В момента регистрацията е доброволна. От областната служба „Земеделие” в Благоевград казаха, че през последната година броят на регистриралите се по наредбата земеделски стопани в областта, са се увеличили с около 30 души.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад