Писмо в бутилка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Писмо в бутилка доплува до брега на бургаското село Варвара. Щастливците, които го намерили, са семейство от Бургас. След като била пусната в морето край Сочи от руско семейство, бутилката се носила близо половин година в Черно море. Двете семейства вече са приятели и планират да се срещнат през лятото.

Сред пясъка и водораслите, писмото намерил сина на Мая и Антон -

14-годишният Васко, докато се разхождали по брега на Варвара. В текста пишело - който намери бутилката да се свърже с Даря и Иля на посочения телефон. Семейството разказа, че на гърба на писмото имало дата - 15 август.

"Около 5-6 месеца е пътувало. След като се консултирахме с хора, които познават Черно море, разбрахме, че писмото не е пресякло морето директно, а се е движило по крайбрежието и затова вероятността да е преминало около 1300 км е много голяма", сподели Антон Кирев.

Контактът между двете семейства бил осъществен през януари и оттогава Мая и Антон се чуват често по Скайп с новите си приятели. Те са от руския град Ярославл, но били на почивка в Сочи и оттам пуснали писмото в бутилката. Даря е компютърен дизайнер, а Иля е инженер.

"Ами те са страхотни млади хора, много симпатични, много позитивни, ще ги чакаме в България. Писмото ще го пазим! В бъдеще очакваме само такива позитивни емоции да ни се случват", каза още Мая Кирева.

Бургаското семейство също ще изпратят писмо в бутилка, в което ще

напишат нещо съвсем обикновено - както направили Даря и Иля, като описали един ден от своята почивка. Мая и Антон обещават да стискат палци пред телевизора за нашите спортисти и любимците на руските си приятели по време на Олимпиадата в Сочи.

Автор: Веселин Григоров