Ричи Блекмор от "Обеля"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Историята на Румен Антов - Ричи започва през 1980 г. Тогава черпи вдъхновение от музиката на Щурците и китарните партии на Пепи Гюзелев. Не пропуска техен концерт. Година по-късно основава група "Аналгин" и се качва на музикалната сцена. Голямото вдъхновение обаче идва с първите плочи на Дийп Пърпъл.

,,Счупил съм само 4-5 грамофона. Бях голям фен на Ричи Блекмор и това ми беше работата по цял ден на грамофона с китарата. Нямаше учители, нямаше компютри, трудно се намираха ноти. Седиш у вас и свириш по цял ден и това беше.", казва Румен.

Ричи признава, че преди 20 години е знаел всички сола на легендарния китарист. Неотдавна съдбата ги среща и двамата разменят няколко думи след концерт на Блекмор в България.

Преди 10 години Ричи напуска работа и се отдава единствено на музиката. Бил е  китарист на група "Конкурент" и "Ер Малък". В момента пише авторска музика и има собствена банда -  "Рич Къмпъни". Всичко дотук е научил сам, а днес преподава китара в читалището в квартал Обеля. На учениците си предава и страстта към музиката.

Днес мечтата на Ричи е да създаде собствено рок училище, където да преподава китарните техники научени през годините. Докато това се случи, обаче, може да го откриете сред учениците му в квартал "Обеля"