Мая Манолова: Тази изстрадана победа трябва да е обеца на ухото за властимащите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Битката на майките с палатките и тази изстрадана победа трябва да са обеца на ухото за властимащите и всеки политик - хората трябва да бъдат слушани и чути, подчерта Манолова.

Припомни, че законът за личната помощ бе приет без една стотинка допълнителен ресурс.

"Ние освен че реализирахме една надежда на майките на деца с увреждания, показахме и как може да започне реформата, как, борейки се за собствената си кауза на своето дете, ти можеш да започнеш реформата на системата", коментира омбудсманът.

И подчерта, че това е огромен успех - законът да бъде гласуван единодушно.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения. Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане, коментира тя.

Битката за решенията на ТЕЛК-овете - Манолова отбеляза, че са се потвърдили нейните притеснения от начина, по който тръгва тази реформа - изцяло на гърба на хората с увреждания.

Омбудсманът допълни, че очаква подкрепа за Закона за частния фалит, както и за дейността на колекторските фирми, тези за бърз кредит и банките.

По повод предложенията Манолова да бъде кандидат на левицата за кмет на София, тя коментира, че си харесва сегашната работа:

"Да работя за каузи, които са важни за хората, да печелим заедно победи е несравнимо усещане. Имам огромната привилегия да съм човекът, който защитава гражданите. Може някога за нещо да реша да се кандидатирам за нещо, успокойте се, няма страшно".Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад