Усилено се изгражда пътят от Струмяни до бъдещия граничен пункт Клепало

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жителите на планинските села в тази част на Малешевието от години се оплакваха от лошото състояние на пътя. Още не могат да повярват, че пътните им кошмари вече са отминали.

Любен Мицев: Пътят е идеален, перфектен е, пътува се с удоволствие. Колите се запазват, настроението е друго даже... Тука не се идваше, не беше възможно. Аз го пътувам през 5 дни 7 години заради мойта майка.
Венцислав Янев: Хората се връщат по селата да видят близки, роднини, да си подобрят къщичките, които беха изоставени, и сега вече съвсем друг е районът. Районът се променя с дни.

Перастия Терзийска: Петък вечер като дойде, колите са - пълно е тука, а преди не можеха, колите си развалиха...

За шофьорите на автобуси, които обслужват линиите до тези села, също промяната е значителна. Особено в най-тежката доскоро отсечка от разклона за село Цапарево до местността „Студената вода“.

Иван Петров, шофьор: Знаеш ли колко се пътуваше от разклона за Цапарево до тука? Половин час нагоре-надолу. Как искаш така. Включваш на първа, пускаш съединител, спирачка и чекаш колата да мине дупките и тогава да продължиш нататък. А сега се пътува не повече от 10 минути.

С изграждането на пътя местните хора очакват да се сбъдне още една тяхна мечта - да заработи близкият граничен пункт Клепало с Република Македония. По думите им от македонска страна също ремонтират пътната отсечка до пункта.

Емил Илиев - кмет на община Струмяни: Самото откриване като финална права да кажем, че е договорено за 2020-а година. Надяваме се и по-скоро - 2019-а да видим предсрочното му откриване.

Към средата на следващата година се очаква да приключи проектирането и да започне строителството на последния 7-километров участък до бъдещия пункт Клепало.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад