Как ще се справи Столичната община с мръсния въздух?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Едновременно с въвеждането на "Зелен билет" беше и ден, в който започна известна промяна в метеорологичните условия, обясни председателят на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ Лорита Радева.

"Зеленият билет" е навременна мярка, тя трябваше да се случи, за да бъдем по-активни, когато има условия за въвеждането й, заяви тя. Радева увери, че измерването на въздуха в София отговаря на европейските изисквания.

Калоян Паргов от БСП посочи, че един от проблемите е достъпът до "Зелен билет", т.е. изисква се усъвършенстване на системата.

Трябва да има голяма стиковка между прогнозата и вземането на решения да се пусне "Зелен билет". Много водачи не са снабдени с такива билети. Хората с абонаментни карти също изпитват този проблем и по какъв начин ще бъдат компенсирани. И възможност за закупуване по интернет. Броят на закупените по интернет билети е 700 от 74 хил.

„Столична община има комплекс от мерки. Големият проблем е в ефективността и контрола. Липсва система за измерване на ефективността от една или друга мярка как допринася за намаляване на замърсения въздух", коментира Паргов. Той посочи, че от 5 станции в София трябва да има 24 във всеки район, които да показват на софиянци какво е замърсяването в квартала. Измерването на БАН не работи.

Акценти
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад