Какво да знаят родителите и учениците за външното оценяване след VII клас?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Таня Михайлова: Националното външно оценяване за четвърти клас е в същия формат, който всъщност се провежда в годините назад, защото това е последният випуск 4-ти клас, който сега ще завърши и който е приет по закона за народната просвета, така че съществени промени няма като организация, като изисквания.

Тя припомни, че националното външно оценяване след 7-ми клас ще бъде на 17 юни по български език и литература, по математика - на 19 юни, а по чужд език - на 21 юни.

Таня Михайлова: И за двата изпита - и за български език и литература , и за математика е важно да се каже, че всъщност максималният брой точки, които могат да постигнат учениците ще бъде 100 точки. В този смисъл това е общият резултат от изпита. Чисто организационно изпитът ще започне в 9 часа.

Зам.-образователният министър припомни, че тази година изпитът по български език и литература ще включва само произведенията, които са се изучавали в 7 клас. Ще има 25 задачи, от които 1 задача за съставяне на текст, обикновено преразказ.

Вижте целия разговор във видеото.