Рязко застудяване за Коледа, МВР със спешни мерки за трафика по празниците

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Прогнозата на синоптиците е, че в дните до Бъдни вечер времето ще се затопля и дори на много места снега ще се стопи. В понеделник вечерта обаче идва рязко застудяване.

Проф. Христомир Бърнзов, директор на НИМХ - БАН: Най-песимистичният вариант е Средиземноморски циклон, който ще мине над нас и ще донесе много валежи. Среден вариант е, че ще мине южно от нас и ще ни закачи слабо.

Синоптиците ще подават непрекъснато информация към МВР и АПИ. При необходимост ще се спира движението на тежкотоварни камиони още на граничните пунктове.

Росен Желязков, министър на транспорта: Нашите наблюдения показват, че едно от 20 превозни средства не отговарят на условията, така че контролът ще бъде засилен.

Ако прогнозата за обилни валежи се сбъдне във вторник, тогава спиране на тежкотоварния трафик ще има и във вътрешността на страната.

Росен Рапчев, началник на "Пътна полиция" - ГДНП: На места където няма сериозна валежна обстановка може да се спират камионите в дълбочина, за да не навлизат в съседна област, където има сериозно затруднение.

От АПИ обещават да подават постоянно информация за пътната обстановка и призовават когато има временно затваряне на пътни участъци, да не се навлиза в тях.