Сътресения в БСП – разговор с Валери Жаблянов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Повод за тревога има, но в същото време БСП е много категорична по отношение на последните действия, коментира депутатът от „Коалиция за България” Валери Жаблянов по повод алтернативната листа, която готвят от АБВ.

БСП се подготвя отдавна за европейските избори. При нас и организационно, и политически партията е в доста напреднал етап и поради това тази промяна на мнението на г-н Калфин в последния момент не може да се отрази цялостно на подготовката на партията, заяви Жаблянов.

БСП е в голяма степен огорчена, тъй като с много желание, ресурси и воля партията е работила за кандидатурите на Ивайло Калфин във всички качества, в които той се е явявал на изборни длъжности. Струва ми се, че той не е мотивиран от сериозни идеологически и политически различия, обясни червеният депутат.

Той отрече обвиненията на АБВ, че решенията в БСП се вземат непрозрачно. Няма как да се вземат непрозрачно, тъй като и двамата говорители засега на АБВ – г-н Първанов и г-н Калфин, присъстват непрекъснато на всички форуми на БСП. Други възможности за вземане на решения няма, каза Жаблянов. БСП се явява с една листа на изборите, коментира още депутатът от левицата.

Всички части от предаването вижте ТУК!