В Китай строят копие на "Титаник"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Увеселителен парк в Китай ще привлича посетители с копие на кораба "Титаник". Китайската версия ще пресъздава плавателния съд в реални размери, но няма да плава, а ще служи за постоянна туристическа атракция. Очаква се откриването на новия "Титаник" да бъде през 2016 година.

Копието на "Титаник" ще посреща туристи на сушата в централната провинция Съчуан - на около 1500 километра от най-близкото крайбрежие. Китайската версия на кораба ще струва 165 милиона долара. Увеселителният парк ще включва също музей и симулатор на останките на потъналия плавателен съд. Така посетителите ще могат да добият възможно най-реалистична представа за бедствието от 1912 г.

Су Шаоцзюн - главен изпълнителен директор на компанията, която финансира проекта: "Смятаме, че си струва да поддържаме жив духа на "Титаник". Любовта и чувството за съпричастност, демонстрирани по време на бедствието, свидетелстват за духовното богатство на човешката цивилизация."

Огромният луксозен пътнически кораб "Титаник" потъва на 15 април 1912 г. по време на първото си пътуване от английското пристанище Саутхемптън до Ню Йорк. В трагедията загиват 1500 души. Историята му предизвиква огромен интерес в Китай и до днес, особено след едноименния филм на Джеймс Камерън от 1997 година.

Всички части от предаването вижте ТУК!