София ще има аквапарк до края на годината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С изграждането на атракциона и зелената площ към него ще бъдат добавени нови 25 декара към столичния парк "Възраждане". Аквапаркът с пет открити басейна ще бъде разположен на 6 декара. Ще има и сграда със закрит басейн с минерална вода, СПА зона и ресторант, а от покрива ѝ ще се спускат водните пързалки.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Деветнадесет декара е реално парковата част, която предстои да бъде завършена с настилки, със засаждането на над 600 дървета.

Пред парка ще бъде изградена и чешма с минерална вода.

Димитър Шивачев - директор на фирмата-изпълнител: Ще бъде денонощно, със свободен достъп и гражданите ще могат да ползват минералната вода.

Столичната община планира обновяването на още 6 парка. Един милион лева е предвиден за този в квартал "Дружба", където вчера жители протестираха срещу застрояването на площ от парка. Според столичния кмет протестът е организиран от БСП, а съдбата на проблемния частен терен на територията на парка все още не е категорично ясна.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Решение няма, няма разрешение за строителство. Защо точно сега решиха колегите от БСП да правят протест, не мога да кажа, мога само да предположа.
Фандъкова увери, че общината ще направи необходимото за запазването на терена като част от парка.