Волен Сидеров: Няма да има обща позиция за Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много ясни са искания на "Атака" - категорична позиция против санкции срещу Русия, защото България ще бъде най-ощетената държава, против забраната за пътуване на руски политици и да се признае референдума в Крим, заяви в "Денят започва" лидерът на партията Волен Сидеров преди началото на Консултативният съвет по национална сигурност при президента за ситуацията Украйна и последиците за страната ни. "Обобщено нашето виждане е, че България трябва да каже ясно на Брюксел, че ЕС е крайно време да се еманципира от натиска на САЩ", добави той.

Според него е ясно, че партиите няма да обединят по темата, защото ГЕРБ и ДПС не искат да приемат обща декларация, докато "Атака" и БСП са готови да приемат компромисен текст, в който е било отбелязано, че българските институции са против санкции срещу Русия.

Министър Вигенин направи голям гаф, отиде и легитимира едни "превратаджии в Киев", които са от партии, които преди две години той е заклеймявал в ЕП с декларация като "ксенофобски, фашистки, екстремистки, нацистки". Това наистина са профашистки организации и затова и продължаваме да искаме неговата оставка, каза още Сидеров.

Сидеров заяви, че "Атака" ще има депутати в Европейския парламент и добави, че това е необходимо, за да се каже ясно, че в този вид Европейският съюз не е функционален.