Андрей Чорбанов: Смятам, че ще има ротация - по-скоро не ротация, а рокада

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цялата събирателна сила, която държи странната конфигурация, която управлява страната, е икономическа, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на НС, депутат от ПГ на ИТН Андрей Чорбанов. Според него точно поради тази причина те ще продължат да управляват под тази форма.

По думите му "Продължаваме промяната - Демократична България" са организация със затихваща функция и няма да могат да изтикат ДПС от разпределението на порциите във властта.

"Винаги се намира някой, който да легализира тази власт и тя продължава. "Продължаваме промяната" ще бъдат използвани за продължаването на тази власт, изстискани като лимон електорално, защото те си понасят своите щети и изхвърлени на бунището на историята с целия им актив от разнообразен тип хора, много разнообразни като интереси. Не вярвам, че те ще имат друга функция", прогнозира той.

Чорбанов посочи, че при управлението си с "Продължаваме промяната" са видели какъв е стилът им, който сега виждат и ГЕРБ, а именно овладяване на всички структури, които управляват финансовите ресурси и "то не само властовите, финансовите най-вече, става въпрос за всички възможни регулатори и, разбира се, съдебната система, която може да отбранява тези регулатори".

Прогнозира, че някакво споразумение между управляващите ще бъде сключено.

"Меморандумът ще бъде сключен на друго място, ще ги привикат в някое посолство и те ще обяснят след него как с цената на евроатлантическите ценности, с цената на правилния път, на правилния избор са намерили начин да се прегърнат. Смятам, че ще има ротация - по-скоро не ротация, а рокада. Тук ще се изместят малко фигури, според мен", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад