Венеция Ангова: Меморандумът не е ултиматум, а възможност за стартиране на преговори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Меморадумът не е камуфлаж за нови избори, меморандумът не е ултиматум, той не е и коалиционно споразумение все още, меморандумът не е парцелиране, това каза в "Денят започва с Георги Любенов"  Венеция Ангова, депутат от "ПП-ДБ".

По думите ѝ това е смел политически ход, с който се предлага нов подход, а именно политиците да се откажат от контрола там, където не би следвало да го имат. Освен това от ПП-ДБ заявяват, че ще продължат да изсветляват икономиката и че антикорупционната тема е важна за тях. Подчерта, че с меморандума не поставят ултиматум, а възможност за стартиране на преговори.

"На 6 март премиерът Денков ще подаде оставка. С това искаме да покажем, че позициите не са това, за което се борим, а желанието ни България да се развива напред."

Според нея епитетите, които Делян Пеевски е използвал след като меморандумът е станал публично достаяние, са провокирани от факта, че той е двустранен, а не тристранен. ДПС видяха в меморандума заплаха и потенциална загуба на влияние.

"Видяхме едно изпускане на нерви. Като че ли прочетоха заплаха в меморандума и потенциална загуба на влияние върху избора на регулаторите", коментира тя и допълни, че ДПС може би имат желание да бъдат третият партньор, но от ПП-ДБ са изявили своето желание да водят разговор само с ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад