Иванка Шалапатова: Предизвикателствата в социалната сфера са толкова много, че всяко забавяне на промените ще рефлектира върху благосъстоянието на хората

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разговорите ми с премиера и с вицепремиера са редовни и нямат пряка връзка с ротацията. Те имат характер на проверяване какъв е моят и на моя екип прогрес по отношение на управленската програма и на приоритетите, които се преследват в социалната сфера, както и че аз търся обратна връзка от всички точки на промяна, които се налагат в социалната сфера, посочи в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

"Още миналата година през есента имах такава среща, в която дадох отчета си рефлексия за това какви са огромните промени, които ни очакват. С госпожа Габриел имах последно среща на 9 януари дс цел да дам обратна връзка къде приоритетите на нашия екип реално се постигат и къде имаме забавяния и на какво се дължат. За мен беше ценна нейната обратна връзка, каква да бъде и моята политика предвид международния облик на социалната политика, защото това беше сфера, игнорирана с години", отбеляза тя.

Шалапатова подчерта, че това дали ще има ротация е решение на политическите партии. Категорична е, че целият министерски съвет е в изключително сериозна мобилизация и имат много амбициозна програма.

Министърът на труда и социалната политика заяви, че всяка сериозна промяна или забавяне на хода на социалните промени ще се усети пряко от българските граждани, защото в момента тече сериозен анализ на пенсионната система, която нито е справедлива, нито е финансово устойчива. Освен това тече сериозен анализ по отношение на политиката за социалното подпомагане, защото голяма част от социалните помощи нито са адекватни, нито са достъпни или там изтича огромен финансов ресурс, тъй като отиват не където трябва.  

"Предизвикателствата в социалната сфера са толкова много, че всяка една промяна на лидерството, на политиката, на посоката, всяко забавяне на реални решителни промени пряко ще рефлектира върху благосъстоянието на хората, а това, за жалост, при бедността, която имаме, при огромната зависимост на много хора от социалната система и от помощи, ще се усети изключително травматично."


Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад