Бойко Борисов: Все още има шанс за евроатлантическо правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ ще изчака президентът Румен Радев да посочи партията, на която ще връчи третия мандат, за да коментират кого биха подкрепили за съставяне на правителство. Това заяви в Ямбол лидерът на партията Бойко Борисов.

Според него, ако се стигне до нови предрочни избори и отново не се излъчи правителство, е време да се мисли за промяна в избирателната система. Като пример той посочи гръцкия вариант с бонус.

"За разлика от другите ние ще изчакаме да кажат, нашето желание беше да е "Да, България". С риск да взривя всички наши приятели, но това са евроантланчиските мнозинства. "Възходът" също има участия във всичките ни гласувания, БСП - нито едно от тези неща не гласува.

Така че ще изчакаме да видим президентът на кой ще даде мандата и ние ще участваме в разговорите с всички тях, защото дори да се отиде на избори, вече трябва да се мисли. Вече след пети избори или трябва да има правителство, или трябва действително да се мисли за промяна на системата, промяна на гласуванията, ако щете. Да се мине на гръцкия вариант с бонус към партията победител, която и да е тя, мажоритарна система, ако щете, каквото и да бъде", посочи Борисов.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад