Петър Чобанов, ДПС: Готови сме да получим третия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Готови сме да получим третия мандат и да демонстрираме един различен модел как се води диалог и кои са основните приоритети, чрез които държавата трябва да се развива, така че да сме сигурни, че ще адресираме всички проблеми. Това заяви в предаването "Говори сега" бившият финансов министър и депутат от ДПС Петър Чобанов.

На въпрос, ако третият мандат отиде обаче в ДБ или в БСП, дали ДПС биха го подкрепили, Чобанов отговори така:

"Във всичките си действия ние сме най-последователни и е нормално да участваме, но всичко зависи от останалите партии по какъв начин ще подходят към този трети мандат дали наистина искат да бъде съставено правителство и дали наистина са готови на съдържателен диалог и очертаване на онези приоритети, които не трябва да са 15, както ни се представяха досега, а няколко, но важни, за да можем да преодолеем кризата и да мислим за дългосрочен растеж", каза той.

По отношение на влизането на България в еврозоната, Петър Чобанов каза, че като цяло служебният кабинет има мандата след политическото решение на парламента, подкрепено от доста от формациите да работи в посока датата за приемане на еврото да бъде 1 януари 2024 г.

"Без да се състави обаче редовен кабинет и без да има ясна представа за мандатите на УС на БНБ, тъй като и там ситуацията е висяща, можем да си представим, че тази дата за приемане на еврото е напълно реалистична. Имаме и чисто икономически критерий, който няма да спазим и това е инфлацията", добави Чобанов.

Той очаква, че тя ще започне да се забавя през последното тримесечие на годината, но средногодишната инфлация през тази година ще е двуцифрена.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад