Радан Кънев: Има, макар и много малък шанс, ДБ да излъчи правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Така изглежда политическата ситуация в момента, че не се вижда никакъв шанс БСП да може да състави кабинет. Но има един по-важен въпрос - геополитическата ориентация на БСП в рамките на руската агресия срещу Украйна. Така евродепутатът от "Демократична България" и бивш председател на ДСБ Радан Кънев коментира в предаването "Говори сега" къде би могъл да отиде третият мандат.

"В България има само две политически сили - БСП и "Възраждане", които не подкрепят европейския консенсус за категорична и безусловна защита на украинската независимост срещу тази агресия. Президентът, който контролира служебни кабинети вече две години, също клони към подобна геополитическа позиция и ако връчи мандата на БСП или на "Възраждане", това ще е един много лош знак къде се намира България в рамките на ЕС и на западния свят. Моята надежда е, че решение да се връчи мандат на БСП или на "Възраждане" няма да бъде взето. Какво ще направи президентът е изцяло в неговите конституционни правомощия и лично решение", подчерта Радан Кънев.

Кънев добави, че има, макар и много малък шанс, ДБ да излъчи правителство, което да бъде подкрепено едновременно с гласовете на ПП и ГЕРБ. Според него е очевидно, че без подобна конфигурация не може да има кабинет в този, а най-вероятно и в следващия парламент.

Евродепутатът каза още, че "Демократична България" не е засегната от случая Nexo.

Кънев допълни, че няма информация за получени дарения от криптобанката.

Вижте целия разоговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад